Festat publike ne Finlandë

Në këtë faqe për momentin do ti publikojmë vetëm festat publike për vitin 2017 dhe sigurisht festat që kane mbetur për këtë vit kanë lidhshmëri me vitin që vjen.

 • Uudenvuodenpäivä (Dita e vitit të ri) - E diel 01 Janar 2017
 • Loppiainen (Dita e pagëzimit) - E premte 06 Janar 2017
 • Pääsiäispäivä (Festa e Pashkëve) - E premte 14.-17 Prill 2017
 • Vappu (Dita e punëtoreve)- E hënë 01 Maj 2017
 • Helatorstai (festë fetare, dita e enjte mbi 5 javë pas pashkëve) - E enjte 25 Maj 2017
 • Juhannusaatto (Nata e mesit te verës) - E premte 23 Qershor 2017
 • Juhannuspäivä (Dita e mesit te verës) - E shtune 24 Qershor 2017
 • Itsenäisyyspäivä (Dita e Pavarësisë - Finlanda 100) - E mërkurë 06 Dhjetor 2017
 • Jouluaatto (Nata e krishtlindjeve) - E diel 24 Dhjetor 2017
 • Joulupäivä (Dita e krishtlindjeve) -
 • E hënë 25 Dhjetor 2017
 • Tapaninpäivä (Dita e shen Stefanit) - E martë 26 Dhjetor 2017

Në versionin tjetër do sjellim edhe festat tjera të cilat festohen mirëpo nuk janë dite pushimi p.sh. dita e dita e nënës, dita e grave, dita e babës etj. si dhe gjithashtu do te bëjmë nga një përshkrim të shkurtër për secilën festë se si e festojnë finlandezet si dhe festivalet më të mëdha që ndodhin brenda vitit.

KU dhe SI në Finlandë