Ambasada e Gjermanisë në Shkup

Siq e dini Maqedonia ka fitu liberalizimin e vizave dhe prej 1 janar 2010 qytetarët e maqedonisë mund të udhëtojn pa viza në shtetet e BE-së.
Informacione rreth udhëtimit pa viza lexoni këtu

Udhëzime tjera
Ata që udhëtojnë pa viza në Gjermani mundet që të pyeten nga ana e policisë kufitare rreth qëllimit të udhëtimit dhe për gjendjen materiale.
Kush udhëton pa mjete financiare dhe nuk ka të dhëna rreth vendqëndrimit dhe qëllimit të vizitës, rrezikon që të kthehet nga ana e policisë kufitare.
Për leje vizite në Gjermani cdo herë është me rëndësi posedimi I një sasie të mjaftueshme të të hollave të nevojshme gjatë kohës së qëndrimit në Gjermani.
Kështu që do të ishte në dobin tuaj, sikur të keni me vete një ftesë të shkruar dhe nënshkruar nga ana e garantuesit ose vizituesin ta pret garantuesi personalisht në aeroport.
Përndryshe e gjithë kjo nuk është e domosdoshme.

Burimi i materialit është marrë nga Ambasada e Gjermanisë në Shkup Vizito

Ambasada e Gjermanisë në Maqedoni

Deutsche Botschaft Skopje
ul. Lerinska 59
1000 Skopje
Mazedonien


Ambasada
Tel.: +389 2 3093 900
Fax: +389 2 3093 899

Ambasada info@skop.diplo.de
Sektori i vizave visa@skop.diplo.de
www.skopje.diplo.de


Orari i punës
E Hënë - E enjëte
08:00-12:00 dhe 14:00 - 16:00
E premte
08:00 - 12:00


Për më shumë informacione vizitoni faqën zyrtare
www.skopje.diplo.de

KU dhe SI në Gjermani