Zgjidhet problemi i thirrjeve nga Finlanda në Kosovë

Më në fund është zgjidhur problemi i thirrjeve nga Finlanda në Kosovë. Konfirmimin nga agjencia për dhënien e licensave tek operatorët në Finlandë (Viestintävirasto) e kanë bërë tek portali www.gjiganti.com. Në pyetjet që janë parashtruar këtij institucioni javën e kaluar nga Faton Krasniqi rreth rastit me Kosovën është thënë se operatorët nuk kanë kufizime në vendosjen e çmimeve por ata janë të detyruara që çmimet për të gjitha thirrjet ti bëjnë publike.

Pas premtimeve të kësaj agjencie se do kontaktojnë me operatorët e Finlandës rreth kësaj çështje, sot është konfirmuar rregullimi i këtij problemi dhe se Telia në webfaqen zyrtare ka rifreskuar çmimet ku thirrjet për në Kosovë tek kodi i ri +383 kushtojnë 1,62 € në minutë apo nga lidhja me 990 kushton 1,69 €/min ndërsa DNA ka thënë se edhe nga ne çmimet janë standarde por ende nuk kanë rifreskuar në webfaqen zyrtare. Sa i përket operatorit Elisa, pritet që këto ditë të bëjë konfirmimin rreth çmimeve të sakta për thirrjet në Kosovë.

Ju rikujtojmë se këtë iniciativë që nga fillimi e ka bërë Faton Krasniqi përmes grupit të shqiptarëve në Facebook si dhe portalit www.gjiganti.com Shumë media shqiptare e kanë publikuar këtë lajm para një jave duke mos respektuar aspak punën autoriale dhe gjithashtu ka pasur raste të keq informimit ku Klan Kosova është munduar të bëjë një kronik rreth kësaj çështje por në fund të kronikës ka dhënë disa të dhëna të pasakta ku është thënë se kanë kontaktuar me Telia-n dhe çmimi ka qenë 2,49 €. Në fakt pyetja që i është bërë operatorit Telia ka qenë e gabuar ku dihet se Kosova për momentin ka 3 kode të thirrjeve ndërkombëtare dhe siç e dini problemi i thirrjeve të shtrenjta ka qenë vetëm me kodin e ri +383. Klan Kosova para publikimit të kësaj kronike është kontaktuar nga ne por nuk kanë dashur të bashkëpunojnë dhe kjo tregon edhe mos respektimin e të drejtave autoriale.

Në portalin www.gjiganti.com janë dhënë informacione shumë të qarta rreth këtij rasti por mediat shqiptare duke mos respektuar të drejtat autoriale, kanë dhënë lajme të pa sakta. Shpresojmë se në shtetet tjera të mos ndodhin gjëra të tilla.

I lusim mediat që të respektojnë punën tonë dhe gjatë përdorimit të këtyre materialeve të vendoset edhe linku tek portali www.gjiganti.com apo kërkohet leja për publikim tek fatonmedia (at) gmail.com

Të gjitha të drejtat i mban portali www.gjiganti.com


Artikulli i vjetër

Thirrjet telefonike nga Finlanda në Kosovë 19,87 € në minutë...!

Komunitetet në Finlandë